Spring over

Hvor længe gælder min vælgererklæring?

Når du har afgivet en vælgererklæring for et parti til folketingsvalg eller Europa-Parlamentsvalg, gælder din vælgererklæring i 18 måneder. Du kan trække den tilbage, så længe partiet, som du har støttet, stadig er i gang med at samle vælgererklæringer ind.

Hvis partiet får vælgererklæringer nok, kan det søge om at stille op til næste valg. Når det sker, bliver indsamlingen låst, og du vil ikke længere kunne trække din vælgererklæring tilbage. Her kan du finde en liste over de opstillingsberettigede partier, man i øjeblikket ikke kan tilbagetrække vælgererklæringer fra.

Hvis partiet er blevet opstillingsberettiget til folketingsvalg, vil partiet være opstillingsberettiget indtil afholdelsen af næste folketingvalg, dog altid i minimum 18 måneder. Din vælgererklæring vil være bundet til partiet i hele perioden. Det gælder også, selvom der er valg inden for de første 18 måneder. Derefter vil du igen kunne afgive en ny vælgererklæring. 

Hvis partiet er blevet opstillingsberettiget til Europa-Parlamentsvalg, vil partiet være opstillingsberettiget indtil afholdelsen af næste Europa-Parlamentsvalg. Din vælgererklæring vil være bundet til partiet i hele perioden. Derefter vil du igen kunne afgive en ny vælgererklæring.